Son dönemlerin en gözde tatlısı waffle

Son dönemlerin en gözde tatlısı waffle

Son dönemlerin en gözde tatlısı waffle

www.yemeksiparisi.com.tr

Belçika’ya ait bir hamur tatlısı olan waffle, dünya mutfaklarında da çok çeşitli tarifler ile yapılır. Dünyanın her yerinde özellikle kahvaltılar için vazgeçilmez bir lezzet halini alan waffle patatesli, meyveli, karamelli, şekerlemeli, kestaneli, pekmezli, ballı, peynirli, reçelli, çikolatalı veya pirinçli gibi farklı onlarca lezzet eklenerek hazırlanır ve servis edilir.

Doyumsuz bir lezzeti olan waffle’ın anavatanı Belçika mutfağında ise en sık tercih edilen Brüksel usulü yapılan waffle ve Liege usulü yapılan waffle çeşitleridir. Brüksel usulü waffle ve Belçika’nın Liege şehrine has tarifi ile yapılan Liege usulü waffle tarifleri Belçika’dan tüm dünyanın damaklarını lezzetlendirmeyi başarmış ve dünyanın her bölgesine adını duyurmuş bir lezzettir.

Brüksel usulü waffle çeşidi erimiş çikolata, taze meyveler, kuruyemişler ve krem şanti ile birlikte sunuma hazırlanır. Brüksel usulü waffle, çikolata sevenler için tam bir ziyafet şölenidir. Liege usulü waffle ise hamuruna herhangi bir şey eklemeden fırından çıkmış haliyle sade olarak servis edilir.

Brüksel usulü hazırlanacak olan waffle hamuru, krep hamuruna benzer akışkanlıkta yani hafif sıvı olmalıdır. Liege usulü yapılan waffle hamuru ise biraz daha katı hazırlanır ve Brüksel usulü waffle hamuruna oranla daha sarı renkte ve daha gevrek bir lezzettedir. Ayrıca Liege usulü yapılan waffle hamurunda, tarifte kullanılan kremalize şekerinin tadı daha yoğun hissedilir.

Belçika da her iki usulde de yapılan waffle hamuru dikdörtgen şeklindedir fakat Liege usulü hazırlanan hamurun uçları erimiş olur. Waffle hamurunda bulunan çukurların derinlikleri 1 santimi bulabilir.

Türkiye’de Türk damak lezzetine uygun hazırlanan wafle çeşidi ise ‘İstanbul usulü waffle’ ‘soft waffle’ ya da ‘sandiviç waffle’ olarak bilinir. İstanbul usulü waffle, Bebek, Adalar, Ortaköy, Kadiköy, Bostancı ve Nişantaşı gibi semtler de kolaylıkla bulunur. Sandviç şeklinde yapılan İstanbul usulü waffle’ın hamuru Amerika’da yapılan waffle hamuruna benzer özelliktedir. İstanbul usulü waffle, erimiş has çikolata, fındık, fıstık, ceviz, meyve ve çerez gibi damak zevkine göre birçok lezzetle tatlandırılabilir.

Mayalı yumuşak hamuru, kremalize şekeri, çıtır ve gevrek tadıyla tatlı severlerin gözdesi waffle dünya mutfaklarında birçok tarifle yapılsa da genel anlamda en çok tercih edilen ve en sevilen çeşidi çikolatalı olandır.

Çikolatalı waffle dışında denemenizi önereceğimiz çeşitleri; meyveli waffle, çikolatalı meyveli waffle, çikolatalı şekerlemeli waffle, meyveli şekerlemeli waffle, kestaneli waffle, çilekli waffle, karamelli waffle ve şekerlemeli wafflerdır. Kilo vermek isteyen ama waffle’ın muhteşem lezzetinden mahrum kalmak istemeyenler için düşük kalorili ürünler kullanılarak hazırlanan diyet waffle seçeneği de bulunur. Diyet waffle’ın kalori değeri diğer usullerde yapılan waffle çeşitlerine oranla çok daha düşüktür. 

Dünyayı dolaşmış ve her ülkede damak zevkine göre tatlandırılmış bu lezzeti www.yemeksiparisi24.com dan online sipariş verebilirsiniz. Sitemiz üzerinden İstanbul usulü yapılan muhteşem waffle çeşitlerini Türkiye’nin her bölgesine ücretsiz teslimat şansıyla satın alabilirsiniz.

Waffle dışında; baklava çeşitlerini, kadayıf çeşitlerini, kek çeşitlerini, sütlü tatlıları, unlu tatlıları, hamur tatlılarını, çikolatalı tatlıları, doğum günü pastalarını, dondurma çeşitlerini ve kişiye özel tasarlanan pasta çeşitlerini www.yemeksiparisi24.com üzerinden online sipariş verebilirsiniz. Yeni açılan bal, reçel ve içecekler kategorilerimizden de yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla online satın alabilirsiniz. En kaliteli tatlıcıların en lezzetli tatlı ve pasta çeşitleri için sürekli güncellenen menülerinden takip edebilirsiniz. www.yemeksiparisi24.com üzerinden vereceğiniz tüm online siparişler müşterilerimizin belirlediğiniz tarihte ve saatte belirttiği adrese teslim edilir.

 

 

 

 

 

 


Yemek Siparişi Üye İşyeri Ol